Borůvkový kynutý koláč

100 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
828 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
33 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
4 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vlažného mléka nasypeme rozdrobené droždí, špetku cukru a necháme v teple vzejít kvásek.
  • 2
    Do mísy nasypeme obě mouky, špetku soli, 100 gramů cukru, 100 gramů velmi měkkého másla, žloutek, přilijeme mléko a kvásek. Vypracujeme těsto a necháme kynout.
  • 3
    Plech vymažeme tukem a položíme na něj těsto, které roztáhneme po celé ploše. Posypeme ho rovnoměrně borůvkami a drobenkou. Tu připravíme smícháním 100 gramů polohrubé mouky, 80 gramů cukru a 80 gramů másla. Koláč necháme ještě chvíli kynout, pak jej vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě 40 minut.
  • 4
    Koláč vyjmeme, naporcujeme, necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 26. 4. 2016
Uživatel uvařil tento recept
Koláč je dobrý, jen mouku na koláč můžete dát jednotnou, polohrubou a do drobenky jen hladkou.