Borůvkový svítek

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
754 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
20 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
7 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky pečlivě přebereme, opláchneme v cedníku pod studenou vodou a necháme okapat. V době, kdy pečeme těsto, borůvky v hrnci rozmačkáme a necháme na mírném ohni ohřát.
  • 2
    V míse ušleháme z vajec, vlažného mléka, mouky a trochy soli těsto a necháme ho chvíli odležet.
  • 3
    V zapékací míse rozehřejeme olej, nalijeme na něj těsto a zprudka ho upečeme. Když se na těstu udělají puchýřky a zčervená, přendáme ho na servírovací talíře, posypeme moučkovým cukrem, přelijeme teplými rozmačkanými borůvkami a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.