Borůvky smažené ve vinném těstíčku
20 min.
Ingredience
- 250gramůBorůvky
- 2kusyVejce slepičí
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 1decilitrVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 20gramůCukr skořicový
- 120gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 3lžícePoleva čokoládová
- 0,5decilitrOlej stolní
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
807 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
57 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
4 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2V míse z mouky, soli, vajíček a vína ušleháme hustší těstíčko. Suché borůvky v těstíčku obalujeme, smažíme v pánvi na rozehřátém oleji a ještě horké je obalujeme ve skořicovém cukru.
- 3Usmažené borůvky na talíři přizdobíme ušlehanou šlehačkou s čokoládovou polevou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.