Bramborová bábovka
65 min.
Ingredience
- 60gramůTuk Hera jedlý
- 1kusVejce slepičí
- 250gramůBrambory
- 250gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 1kusCukr vanilka
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 150gramůCukr moučkový
- 1špetkaCitronová kůra
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Žloutek utřeme s cukrem a za stálého míchání přidáme studené jemně nastrouhané brambory, Heru, citrónovou kůru a vanilkový cukr. Ze dvou bílků ušleháme sníh, smícháme mouku s práškem do pečiva.
- 2Tuto směs zlehka postupně přimícháme do těsta.
- 3Těsto dáme do dobře vymazané a vysypané formy a zvolna asi 45 minut pečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 29. 8. 2016
Bramborová bábovka
Docela dobrá bábovka. Citronová kůra ji pěkně ochutí, takže vařené brambory v ní nejsou znát. Doporučuji ale zkonzumovat v jednom dni, druhý den už to nebylo úplně ono. Bábovka je díky bramborám hezky vláčná, takže hodnotím kladně 🙂