Bramborová bábovka

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutek utřeme s cukrem a za stálého míchání přidáme studené jemně nastrouhané brambory, Heru, citrónovou kůru a vanilkový cukr. Ze dvou bílků ušleháme sníh, smícháme mouku s práškem do pečiva.
  • 2
    Tuto směs zlehka postupně přimícháme do těsta.
  • 3
    Těsto dáme do dobře vymazané a vysypané formy a zvolna asi 45 minut pečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 29. 8. 2016
Bramborová bábovka
Docela dobrá bábovka. Citronová kůra ji pěkně ochutí, takže vařené brambory v ní nejsou znát. Doporučuji ale zkonzumovat v jednom dni, druhý den už to nebylo úplně ono. Bábovka je díky bramborám hezky vláčná, takže hodnotím kladně 🙂