Bramborová kaše zapečená s klobásou

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
15 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, přilijeme mléko, osolíme a vyšleháme na kaši. Rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, žloutky přimícháme do kaše, z bílků vyšleháme sníh, který také přidáme do kaše.
  • 2
    Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj polovinu kaše, na povrch poklademe na kolečka nakrájenou klobásu, zakryjeme druhou polovinou kaše, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct.
  • 3
    Pečeme ve vyhřáté troubě asi 35 minut, až bude sýr na povrchu zlatavý.
  • 4
    Podáváme s kyselou okurkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.