Bramborová kaše zapečená s klobásou
55 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory vařené
- 500mililitrůMléko polotučné
- 3kusyVejce slepičí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 200gramůKlobása uzená
- 150gramůSýr Eidam cihla 30%
- 20gramůSůl
- 180gramůOkurky nakládané
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
15 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, přilijeme mléko, osolíme a vyšleháme na kaši. Rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, žloutky přimícháme do kaše, z bílků vyšleháme sníh, který také přidáme do kaše.
- 2Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj polovinu kaše, na povrch poklademe na kolečka nakrájenou klobásu, zakryjeme druhou polovinou kaše, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct.
- 3Pečeme ve vyhřáté troubě asi 35 minut, až bude sýr na povrchu zlatavý.
- 4Podáváme s kyselou okurkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.