Bramborová kaše zapečená se sardelemi
45 min.
Ingredience
- 750gramůBrambory vařené
- 6kusůSardelové řezy
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 50gramůStrouhanka
- 20gramůTuk
- 80gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
618 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
35 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory za tepla prolisujeme na kaši. Přidáme žloutky, polovinu másla, polovinu sýra, utřené sardele, sůl a tuhý sníh z bílků.
- 2Hmotu dáme do vymazané zapékací mísy, posypeme zbylým sýrem, strouhankou, pokropíme máslem, smetanou a zapečeme 25 minut.
- 3Podáváme se salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.