Bramborová kaše zapečená se zelím
60 min.
Ingredience
- 50gramůSlanina vepřová
- 500gramůBrambory vařené
- 500gramůZelí kysané
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 20gramůTuk
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 0,25litrMléko polotučné
- 0,13litrVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
31 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Scezené zelí překrájíme a podusíme na másle a slanině doměkka. Během dušení podléváme vínem.
- 2Z uvařených brambor, mléka a másla vymícháme hladkou kaši. Do vymazaného pekáčku dáme vrstvu bramborové kaše, na ni vrstvu zelí a pokryjeme opět kaší. Povrch pomastíme máslem a posypeme nastrouhaným sýrem.
- 3Zapečeme v troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.