Bramborová kaše zapečená se zelím

60 min.
Česká republika

Ingredience

    • 50gramůSlanina vepřová
    • 500gramůBrambory vařené
    • 500gramůZelí kysané
    • 80gramůMáslo čerstvé
    • 1lžičkaSůl
    • 20gramůTuk
    • 50gramůSýr Eidam cihla 40%
    • 0,25litrMléko polotučné
    • 0,13litrVíno bílé
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
31 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Scezené zelí překrájíme a podusíme na másle a slanině doměkka. Během dušení podléváme vínem.
  • 2
    Z uvařených brambor, mléka a másla vymícháme hladkou kaši. Do vymazaného pekáčku dáme vrstvu bramborové kaše, na ni vrstvu zelí a pokryjeme opět kaší. Povrch pomastíme máslem a posypeme nastrouhaným sýrem.
  • 3
    Zapečeme v troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.