Bramborová kaše zapečená se zelím a sýrem

60 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1litrVoda pitná
    • 500gramůZelí kysané
    • 100gramůSlanina vepřová
    • 600gramůBrambory
    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 1lžíceMáslo
    • 50gramůSýr Eidam cihla 40%
    • 1lžičkaSůl
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Vápník
123 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kysané zelí překrájíme na kousky a podusíme doměkka na slanině nakrájené na kostičky. Během dušení zelí mírně podlijeme vodou.
  • 2
    Oloupané, na kostky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě, slijeme a s horkým mlékem a kouskem másla je vymícháme na hladkou kaši.
  • 3
    Remosku vyložíme pečicím papírem a naplníme polovinou kaše. Na kaši rozložíme zelí a přikryjeme zbylou bramborovou kaší. Povrch zakapeme máslem a posypeme nastrouhaným sýrem.
  • 4
    Pokrm zapékáme do rozpuštění sýru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.