Bramborová kaše zapečená se zelím a sýrem
60 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 500gramůZelí kysané
- 100gramůSlanina vepřová
- 600gramůBrambory
- 250mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceMáslo
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Vápník
123 mg
Postup přípravy
- 1Kysané zelí překrájíme na kousky a podusíme doměkka na slanině nakrájené na kostičky. Během dušení zelí mírně podlijeme vodou.
- 2Oloupané, na kostky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě, slijeme a s horkým mlékem a kouskem másla je vymícháme na hladkou kaši.
- 3Remosku vyložíme pečicím papírem a naplníme polovinou kaše. Na kaši rozložíme zelí a přikryjeme zbylou bramborovou kaší. Povrch zakapeme máslem a posypeme nastrouhaným sýrem.
- 4Pokrm zapékáme do rozpuštění sýru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.