Bramborová příloha pečená
40 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory vařené ve slupce
- 250gramůKrupice dětská
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůMléko polotučné
- 15gramůMouka pšeničná hrubá
- 15gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
24 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory oloupeme a rozmačkáme. Přidáme 80 gramů rozpuštěného másla, krupici, žloutek, přilijeme mléko, osolíme a metlou vymícháme řidší těsto, nakonec vmícháme sníh z bílku.
- 2Pekáček vymažeme máslem, vysypeme moukou, těsto do něj nalijeme, vložíme do vyhřáté trouby a necháme péct. Pečeme přibližně 25 minut, až povrch buchty zezlátne.
- 3Upečenou buchtu vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.