Bramborové bábovičky

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
11 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
3 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory očistíme, omyjeme, pokrájíme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou a vaříme 20 minut. Scedíme, překlopíme do mísy a šťouchadlem dobře rozmačkáme. Přisypeme mouku, prášek do pečiva, cukr, hrozinky a přidáme žloutky. Vše spolu dobře promícháme. Z bílků ušleháme sníh a lehce ho vpracujeme do těsta.
  • 2
    Formičky vymažeme máslem a naplníme těstem. Pokládáme na plech vedle sebe a dáme péct. Pečeme v předehřáté troubě při vyšší teplotě 10 minut. Bábovičky vyklopíme, necháme vychladnout a zdobíme šlehačkou nebo ovocem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.