Bramborové balónky
40 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 500gramůBrambory vařené
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1šálekMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůVepřové maso pečené
- 1lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
28 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Uvařené brambory prolisujeme, za tepla smícháme s kouskem másla a s mlékem na kaši.
- 2Do kaše vmícháme uvařené (nebo pečené) maso nakrájené na kousky, vejce a mouku. Podle potřeby osolíme.
- 3Z těsta tvarujeme malé placičky, které smažíme na rozpáleném tuku. Při smažení se nafouknou jako malé balónky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.