Bramborové bochánky s hrozinkami

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory očistíme, omyjeme, pokrájíme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou a vaříme 20 minut. Scezené brambory překlopíme do mísy a šťouchadlem dobře rozmačkáme. K bramborám přisypeme mouku, prášek do pečiva, strouhaný muškátový oříšek, hrozinky, přidáme vejce a smetanu. Vypracujeme těsto, které necháme 5 minut odležet.
  • 2
    Vyválíme podlouhlý knedlík, který nožem nakrájíme na plátky. Plech vysteleme papírem na pečení a placky pokládáme na plech vedle sebe. V předehřáté troubě pečeme při vysoké teplotě 15 minut.
  • 3
    Bochánky posypeme cukrem nebo namažeme máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.