Bramborové bochánky s hrozinkami
55 min.
Ingredience
- 230gramůBrambory
- 50gramůHrozinky
- 50mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžičkyCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
- 130gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1,5lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme, omyjeme, pokrájíme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou a vaříme 20 minut. Scezené brambory překlopíme do mísy a šťouchadlem dobře rozmačkáme. K bramborám přisypeme mouku, prášek do pečiva, strouhaný muškátový oříšek, hrozinky, přidáme vejce a smetanu. Vypracujeme těsto, které necháme 5 minut odležet.
- 2Vyválíme podlouhlý knedlík, který nožem nakrájíme na plátky. Plech vysteleme papírem na pečení a placky pokládáme na plech vedle sebe. V předehřáté troubě pečeme při vysoké teplotě 15 minut.
- 3Bochánky posypeme cukrem nebo namažeme máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.