Bramborové hranolky z těsta
25 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory vařené
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 80gramůMouka polohrubá
- 15gramůSůl
- 60gramůSádlo vepřové škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
18 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
3 g
Cukr
952 mg
Postup přípravy
- 1Vychladlé brambory rozmačkáme nebo nastrouháme najemno, vložíme do mísy, přidáme mouku, žloutek, celé vejce, máslo, osolíme a vypracujeme tužší těsto.
- 2Vál posypeme polohrubou mouku a vyválíme na něm z těsta silnější plát. Z plátu vykrajujeme hranolky, v pánvi rozehřejeme sádlo a hranolky na něm smažíme dozlatova. Usmažené hranolky přendáme na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
- 3Podáváme jako teplou přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.