Bramborové klobásky se zeleninou
95 min.
Ingredience
- 4kusyKlobása vepřová
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 125mililitrůDžus jablečný
- 20mililitrůMléko plnotučné
- 1kusPastinák
- 1kusJablka
- 1špetkaPepř černý celý
- 20mililitrůOlej rostlinný
- 1kilogramBrambory rané
- 200gramůTykev
- 20mililitrůProtlak rajčatový
- 50gramůMrkev sterilovaná
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1480 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
86 g
Sacharidy
154 g
Vláknina
17 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, klobásky rozpůlíme po šířce, pastinák na kolečka, cibuli nakrájíme nadrobno, jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na dílky, mrkev a tykev nakrájíme na kolečka.
- 2Předehřejeme troubu na 190 stupňů Celsia. Brambory vaříme deset až patnáct minut a slijeme je. Cibulku a klobásky smažíme na pánvi s olejem asi pět minut. Poté přimícháme pastinák, tykev, jablko, mrkev, rajčatový protlak, džus, vývar a pepř podle chuti.
- 3Promíchanou směs dáme do zapékací mísy, pokryjeme bramborovými plátky a potřeme mlékem. Přikrytou mísu pečeme v troubě asi čtyřicet minut. Poté troubu nastavíme na 220 stupňů Celsia a odklopený pokrm pečeme ještě dvacet minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.