Bramborové klobásky se zeleninou

95 min.
Evropa

Ingredience

    • 4kusyKlobása vepřová
    • 250mililitrůVývar zeleninový
    • 125mililitrůDžus jablečný
    • 20mililitrůMléko plnotučné
    • 1kusPastinák
    • 1kusJablka
    • 1špetkaPepř černý celý
    • 20mililitrůOlej rostlinný
    • 1kilogramBrambory rané
    • 200gramůTykev
    • 20mililitrůProtlak rajčatový
    • 50gramůMrkev sterilovaná
    • 0,5kusCibule
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1480 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
86 g
Sacharidy
154 g
Vláknina
17 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, klobásky rozpůlíme po šířce, pastinák na kolečka, cibuli nakrájíme nadrobno, jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na dílky, mrkev a tykev nakrájíme na kolečka.
  • 2
    Předehřejeme troubu na 190 stupňů Celsia. Brambory vaříme deset až patnáct minut a slijeme je. Cibulku a klobásky smažíme na pánvi s olejem asi pět minut. Poté přimícháme pastinák, tykev, jablko, mrkev, rajčatový protlak, džus, vývar a pepř podle chuti.
  • 3
    Promíchanou směs dáme do zapékací mísy, pokryjeme bramborovými plátky a potřeme mlékem. Přikrytou mísu pečeme v troubě asi čtyřicet minut. Poté troubu nastavíme na 220 stupňů Celsia a odklopený pokrm pečeme ještě dvacet minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.