Bramborové knedlíčky s pyré ze sušených švestek
26 min.
Ingredience
- Bramborové knedlíčky
- 300gramůBrambory vařené ve slupce
- 125gramůPšeničná mouka hrubá
- 1kusVejce slepičí
- 2špetkySůl
- 0,5baleníKypřicí prášek do pečiva
- Švestkové pyré
- 100gramůŠvestky sušené
- 200mililitrůVoda pitná
- 2špetkySkořice mletá
- 3špetkystévie
- 2špetkyZázvor mletý
- 1lžičkaCitrónová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
143 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
2 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Den předem omyté sušené švestky (bez pecek)dáme do misky, zalijeme je vroucí vodou, misku zakryjeme a necháme švestky nabobtnat. Druhý den je pokrájíme, dáme do mixéru i s vodou, ve které byly namočené. Přidáme k nim 2 špetky skořice, 3 špetky stévie, 2 špetky zázvoru a lžičku citrónové šťávy. Švestky pak rozmixujeme na řidší pyré.
- 2Teplé uvařené brambory jemně nastrouháme do mísy. Přidáme k nim mouku, vejce, kypřící prášek do pečiva a sůl. Brambory promícháme s moukou, vejcem, pak směs vyklopíme na pomoučený vál a rukama uhněteme vláčné těsto. Z těsta vyválíme dlouhý váleček přibližně o průměru 4cm a nožem z něj nakrájíme špalíčky široké 1.5cm a prsty z nich vytvarujeme úhledné válečky.
- 3V hrnci přivedeme k varu 3 litry vody se solí. Špalíčky těsta opatrně naházíme do vody, promícháme je, aby se nepřichytili ke dnu. Pomalu je vaříme přibližně 5-6 minut, uvařené plavou na povrchu. Hotové knedlíčky vyjmeme děrovanou naběračkou, dáme je na talíře, horké přelijeme švestkovým pyré a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.