Bramborové knedlíčky se zelím
45 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 750gramůBrambory vařené
- 150gramůPšeničná krupice
- 40gramůMouka pšeničná hrubá
- 2kusyVejce slepičí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 10gramůSůl
- 900gramůZelí kysané
- 5gramůKmín celý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
9 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Uvařené vychladlé brambory rozmačkáme na kaši, přidáme máslo, vejce, přisypeme mouku, krupici, sůl a vypracujeme bramborové těsto.
- 2Zelí ze sklenice vlijeme do rendlíku i s nálevem, okmínujeme a dusíme 15 minut.
- 3Z bramborového těsta vyválíme v ruce malé knedlíčky, které zavařujeme ve vroucí osolené vodě asi 10 minut. Snažíme se zelí a knedlíčky vařit zároveň, aby byly akorát teplé.
- 4Knedlíčky scedíme, rozdělíme na talíře, doplníme dušeným zelím a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.