Bramborové knedlíčky se zelím

45 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
9 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvařené vychladlé brambory rozmačkáme na kaši, přidáme máslo, vejce, přisypeme mouku, krupici, sůl a vypracujeme bramborové těsto.
  • 2
    Zelí ze sklenice vlijeme do rendlíku i s nálevem, okmínujeme a dusíme 15 minut.
  • 3
    Z bramborového těsta vyválíme v ruce malé knedlíčky, které zavařujeme ve vroucí osolené vodě asi 10 minut. Snažíme se zelí a knedlíčky vařit zároveň, aby byly akorát teplé.
  • 4
    Knedlíčky scedíme, rozdělíme na talíře, doplníme dušeným zelím a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.