Bramborové knedlíky
70 min.
Ingredience
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- 1lžíceSůl
- 1kusVejce slepičí
- 500gramůBrambory vařené
- 100gramůPšeničná krupice
- 50mililitrůMléko polotučné
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
2 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Uvařené brambory nastrouháme, osolíme, přidáme mouku, krupici a vejce.
- 2Promícháme a dle potřeby přidáme mléko. Vypracujeme středně tuhé těsto, které rozdělíme na 4 kusy a z každého vypracujeme podlouhlé knedlíky.
- 3Dáme je vařit do vroucí vody na 18 minut.
- 4Po vyjmutí je ihned krájíme na plátky nití nebo kráječem na knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
obchod@vsenavareni.cz
pá 15. 5. 2015
Vyzkoušeno! Opravdu chtné bramborové knedlíky, recept si ukládám.