Bramborové knedlíky jemné
40 min.

Ingredience
- 500gramůBrambory vařené
- 70gramůMáslo čerstvé
- 10gramůPetržel - nať
- 1kusVejce slepičí
- 60gramůMouka pšeničná hrubá
- 2kusyŽemle tuková
- 60gramůPšeničná krupice
- 1kusVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
3 g
Cukr
973 mg
Postup přípravy
- 1Máslo utřeme se žloutkem a vejcem. Přidáme prolisované brambory promíchané s moukou a krupicí a těsto osolíme. Nakonec přidáme žemli nakrájenou na kostičky.
- 2Utvoříme 3 podlouhlé knedlíky a vaříme je 20 minut.
- 3Podáváme i jako samostatný pokrm, polité máslem a posypané opraženou strouhankou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.