Bramborové knedlíky plněné švestkami
45 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 600gramůBrambory vařené ve slupce
- 1kusVejce slepičí
- 120gramůMáslo čerstvé
- 600gramůŠvestky
- 70gramůCukr moučkový
- 150gramůMák mletý
- 1šálekMléko polotučné
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
902 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
44 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
16 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Brambory si uvaříme ve slupce den předem, poté je oloupeme a nastrouháme.
- 2Přidáme rozpuštěné máslo, vejce, sůl, mouku, mléko dle potřeby a vypracujeme tužší těsto. Necháme 20 minut odstát.
- 3Potom rozválíme těsto na široký plát na válu posypaném moukou, nakrájíme na čtverce a do každého čtverce zabalíme jednu švestku a vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 4 - 6 minut.
- 4Uvařené knedlíky vyndaváme naběračkou s dírkami, pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme mletým mákem promíchaným s cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.