Bramborové knedlíky plněné švestkami

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
902 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
44 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
16 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory si uvaříme ve slupce den předem, poté je oloupeme a nastrouháme.
  • 2
    Přidáme rozpuštěné máslo, vejce, sůl, mouku, mléko dle potřeby a vypracujeme tužší těsto. Necháme 20 minut odstát.
  • 3
    Potom rozválíme těsto na široký plát na válu posypaném moukou, nakrájíme na čtverce a do každého čtverce zabalíme jednu švestku a vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 4 - 6 minut.
  • 4
    Uvařené knedlíky vyndaváme naběračkou s dírkami, pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme mletým mákem promíchaným s cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.