Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
22 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uzený bůček omyjeme, uvaříme v nesolené vodě doměkka, zcela vykostíme a nakrájíme jej na malé kostičky.
  • 2
    Brambory uvařené ve slupce oloupeme, vychladlé umeleme, přidáme prosátou hrubou mouku, krupici, vejce a sůl. Vypracujeme tužší těsto, které vyválíme na plát asi 5mm silný. Plát nakrájíme na čtverce (20 čtverců) a do středu navršíme dávku nakrájeného masa. Sbalíme knedlíky a vkládáme je do mírně osolené vařící vody. Vaříme 10-15 minut.
  • 3
    Uvařené knedlíky vyjmeme a teplé je udržujeme v páře.
  • 4
    Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na tuku do zlatavé barvy.
  • 5
    Při podávání rozkrojíme knedlíky na poloviny a přelijeme tukem s osmaženou cibulí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.