Bramborové knedlíky s krupicí II.
50 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory vařené
- 1lžičkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 500gramůMouka pšeničná hrubá
- 1hrstPšeničná krupice
- 2kusyŽemle tuková
- 0,5lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
671 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
6 g
Sacharidy
134 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Uvařené brambory prolisujeme. Mouku smícháme s krupicí, posypeme prolisované brambory, osolíme, vejce spojíme.
- 2Žemle nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle. Vychladlé zapracujeme do těsta.
- 3Z těsta vytvoříme podlouhlé knedlíky a vaříme v osolené vodě 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.