Bramborové knedlíky s povidly
35 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory vařené
- 340gramůMouka pšeničná hrubá
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 5gramůKypřicí prášek do pečiva
- 200gramůPovidla švestková
- 80gramůMáslo čerstvé
- 200gramůSmetana zakysaná 14%
- 15gramůCukr moučkový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
715 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
21 g
Sacharidy
120 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory šťouchadlem dobře rozmačkáme, přisypeme 300 gramů mouky, prášek do pečiva, špetku soli, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Vyválíme na slabší plát, tvořítkem vykrajujeme kolečka, doprostřed každého dáme větší lžičku povidel, zabalíme a vyválíme do kuličky. Každou kuličku ještě obalíme v hrubé mouce.
- 2Knedlíky naházíme do vroucí vody, promícháme, aby se nepřilepily ke dnu, a vaříme asi 15 minut. Scedíme, prolijeme studenou vodou, rozdělíme na talíře, polijeme rozpuštěným máslem a doplníme oslazenou kysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.