Bramborové knedlíky s žemlí

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
1 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
3 g
Cukr
896 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvařené brambory umeleme, zamícháme s rozšlehanými vejci, prosátou moukou, krupicí a trochou soli. Zpracujeme tužší těsto, do kterého zaválíme na kostičky nakrájenou žemli.
  • 2
    Těsto rozválíme na díly, vyválíme knedlíky, vkládáme je do vařící vody a zvolna vaříme. Po zavaření knedlíky nadzvedneme vařečkou, aby se nepřichytily ke dnu. Vaříme asi 20-25 minut.
  • 3
    Nakonec uvařené knedlíky vyjmeme a nakrájíme na plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.