Bramborové knedlíky se slaninou
50 min.
Ingredience
- 100gramůAnglická slanina
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyŽemle tuková
- 1kilogramBrambory vařené
- 300gramůPšeničná krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
715 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
16 g
Sacharidy
121 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Uvařené brambory prolisujeme.
- 2Drobně nakrájenou slaninu sklovitě vyškvaříme, přidáme na kostičky pokrájené žemle, necháme do nich vsáknout slaninu.
- 3Prolisované brambory smícháme s krupicí, osolíme, přidáme do pěny ušlehaná vejce a promícháme. Na závěr vmícháme žemli se slaninou. Z těsta připravíme podlouhlý knedlík, vložíme do vyždímaného pomaštěného ubrousku. Volně svineme a konce svážeme. Knedlík povaříme v kastrolu 30 minut, v polovině vaření obrátíme.
- 4Krájíme nití, podáváme se zelím.
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.