Bramborové knedlíky z horkých brambor

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
2 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
682 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvařené, oloupané a ještě horké brambory prolisujeme do mísy, posypeme je moukou smíchanou s krupicí a solí a vše promícháme.
  • 2
    Potom přidáme rozšlehané vejce, zapracujeme těsto a přidáme žemli nakrájenou na kostky, osmaženou na másle a vychladlou. Podle potřeby přisypeme ještě trochu mouky.
  • 3
    Tvoříme malé kulaté knedlíky a zavařujeme je do osolené vody. Vaříme asi 15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.