Bramborové knedlíky ze spařené krupice
30 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 50gramůTuk
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůPšeničná krupice
- 2kusyŽemle tuková
- 0,33litrMléko polotučné
- 4lžíceMouka pšeničná hrubá
- 800gramůBrambory vařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
18 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Předem uvařené a vychladlé brambory nastrouháme, v míse osolíme a zasypeme krupicí. Přelijeme vařícím mlékem a počkáme, až krupice nabobtná.
- 2Potom těsto dobře rozetřeme, přidáme vejce a na kostičky nakrájené, osmažené žemle. Přidáme trochu hrubé mouky a zapracujeme.
- 3Z těsta tvoříme malé knedlíky a vaříme je 10 minut. Hotové knedlíky mastíme osmaženou cibulí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.