Bramborové koblihy slané
45 min.
Ingredience
- 250gramůBrambory vařené
- 1špetkaSůl
- 300gramůMouka polohrubá
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusChlebový kvásek
- 200gramůMoravské uzené maso
- 500mililitrůTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1680 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
144 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
4 g
Cukr
615 mg
Postup přípravy
- 1Uvařené brambory prolisujeme, smícháme s moukou.
- 2Zvlášť v míse smícháme žloutky, máslo, kvásek, přidáme směs z brambor a mouky, osolíme a vypracujeme tužší těsto. Necháme je vykynout a poté z něj vyválíme plátky zhruba 7,5 cm vysoké.
- 3Malým koblihovým vykrajovadlem naznačíme na jeden plát kroužky, do jejichž středu dáme nasekané uvařené maso. Přikryjeme druhým plátem, kolem nádivky těsto smáčkneme a vykrojíme koblížky. Pokládáme je na nahřátý plech, zakryjeme ubrouskem a necháme kynout.
- 4Vykynuté koblihy klademe vrchní stranou dolů do vyšší vrstvy rozehřátého tuku. Jakmile se začnou smažit, plamen zmírníme.
- 5Koblihy podáváme jako zákusek k vínu nebo čaji.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.