Bramborové koblihy slané

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1680 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
144 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
4 g
Cukr
615 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvařené brambory prolisujeme, smícháme s moukou.
  • 2
    Zvlášť v míse smícháme žloutky, máslo, kvásek, přidáme směs z brambor a mouky, osolíme a vypracujeme tužší těsto. Necháme je vykynout a poté z něj vyválíme plátky zhruba 7,5 cm vysoké.
  • 3
    Malým koblihovým vykrajovadlem naznačíme na jeden plát kroužky, do jejichž středu dáme nasekané uvařené maso. Přikryjeme druhým plátem, kolem nádivky těsto smáčkneme a vykrojíme koblížky. Pokládáme je na nahřátý plech, zakryjeme ubrouskem a necháme kynout.
  • 4
    Vykynuté koblihy klademe vrchní stranou dolů do vyšší vrstvy rozehřátého tuku. Jakmile se začnou smažit, plamen zmírníme.
  • 5
    Koblihy podáváme jako zákusek k vínu nebo čaji.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.