Bramborové koláčky s povidly

50 min.

Ingredience

    • 100mililitrůMléko polotučné
    • 20gramůDroždí
    • 1kusVejce slepičí
    • 150gramůBrambory vařené
    • 200gramůMouka pšeničná hladká
    • 1špetkaSůl
    • 100gramůPovidla švestková
    • 100gramůTvaroh tvrdý na strouhání
    • 50gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
15 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
900 mg
Cukr
430 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a necháme je na teplém místě vzejít.
  • 2
    Vařené brambory rozmačkáme, vložíme do mísy, přisypeme mouku, špetku soli, přidáme vejce a přilijeme kvásek. Vymícháme těsto, které necháme v teple nakynout.
  • 3
    Z těsta tvoříme placky, které smažíme na rozehřátém sádle z obou stran dozlatova. Koláčky potřeme povidly a posypeme strouhaným tvarohem.
  • 4
    Koláčky podáváme vychladlé jako moučník.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.