Bramborové koláčky s povidly
50 min.
Ingredience
- 100mililitrůMléko polotučné
- 20gramůDroždí
- 1kusVejce slepičí
- 150gramůBrambory vařené
- 200gramůMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 100gramůPovidla švestková
- 100gramůTvaroh tvrdý na strouhání
- 50gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
15 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
900 mg
Cukr
430 mg
Postup přípravy
- 1Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a necháme je na teplém místě vzejít.
- 2Vařené brambory rozmačkáme, vložíme do mísy, přisypeme mouku, špetku soli, přidáme vejce a přilijeme kvásek. Vymícháme těsto, které necháme v teple nakynout.
- 3Z těsta tvoříme placky, které smažíme na rozehřátém sádle z obou stran dozlatova. Koláčky potřeme povidly a posypeme strouhaným tvarohem.
- 4Koláčky podáváme vychladlé jako moučník.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.