Bramborové krokety se slaninou a jarní cibulkou
50 min.
Ingredience
- 2kusyBrambory zimní
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibulka jarní
- 50gramůAnglická slanina
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
- 1kusVejce slepičí
- 500mililitrůVoda pitná
- 500mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1228 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
132 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
145 mg
Cukr
217 mg
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout, oloupeme je a nastrouháme.
- 2Jarní cibulku a slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme na lžičce oleje. Necháme je vychladnout a smícháme je s bramborami. Přidáme vejce, obě mouky a sůl a vypracujeme je v těsto.
- 3Z těsta tvoříme ploché válečky tloušťce dvou prstů a délce jednoho prstu.
- 4Smažíme je ve vysoké vsrtvě oleje dozlatova. Poté je necháme okapat na papírovém ubrousku a podáváme je jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.