Bramborové lívance
30 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 150gramůBrambory vařené
- 20gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 3lžíceKečup
- 350gramůMouka pšeničná hrubá
- 150mililitrůMléko polotučné
- 1hrstSýr Eidam cihla 40%
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
11 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
3 g
Cukr
472 mg
Postup přípravy
- 1Z vlažného mléka a droždí připravíme kvásek a necháme vykynout.
- 2Dáme do mísy mouku, nastrouhané vařené brambory, zbytek vlažného mléka, vejce, žloutek, sůl a vzešlý kvásek.
- 3Vypracujeme těsto a necháme vykynout. Poté rozválíme na placku 2cm silnou.
- 4Vykrajujeme kolečka a z obou stran smažíme dozlatova.
- 5Poté potřeme lívance kečupem a posypeme sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.