Bramborové lívance s mákem

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
21 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
9 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařené brambory rozmačkáme nebo nastrouháme najemno, vložíme do mísy, přisypeme mouku, špetku soli, přidáme vejce a vypracujeme tuhé těsto. Vyválíme ho na tenký plát, ze kterého vykrajujeme lívance.
  • 2
    V pánvi s nepřilnavým povrchem opečeme lívance po obou stranách nasucho, hotové je potřeme rozpuštěným máslem, posypeme mletým mákem a moučkovým cukrem. Zavineme jako palačinky, rozdělíme na talíře a podáváme jako moučník.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.