Bramborové lívance s mákem
30 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory vařené
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 160gramůMák mletý
- 80gramůCukr moučkový
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
21 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
9 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory rozmačkáme nebo nastrouháme najemno, vložíme do mísy, přisypeme mouku, špetku soli, přidáme vejce a vypracujeme tuhé těsto. Vyválíme ho na tenký plát, ze kterého vykrajujeme lívance.
- 2V pánvi s nepřilnavým povrchem opečeme lívance po obou stranách nasucho, hotové je potřeme rozpuštěným máslem, posypeme mletým mákem a moučkovým cukrem. Zavineme jako palačinky, rozdělíme na talíře a podáváme jako moučník.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.