Bramborové lívance z vařených brambor

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
6 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vychladlé vařené brambory oloupeme, rozmačkáme, přisypeme mouku, přidáme vejce a osolíme. Vypracujeme tužší těsto, rozválíme ho na tenkou placku, ze které vykrajujeme tenké lívance.
  • 2
    V pánvi s nepřilnavým povrchem opékáme jednotlivé lívance nasucho, hotové lívance potřeme rozpuštěným máslem, zavineme a ještě teplé podáváme jako přílohu k masitým pokrmům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.