Bramborové lívance z vařených brambor
25 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory vařené ve slupce
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 1kusVejce slepičí
- 15gramůSůl
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
6 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vychladlé vařené brambory oloupeme, rozmačkáme, přisypeme mouku, přidáme vejce a osolíme. Vypracujeme tužší těsto, rozválíme ho na tenkou placku, ze které vykrajujeme tenké lívance.
- 2V pánvi s nepřilnavým povrchem opékáme jednotlivé lívance nasucho, hotové lívance potřeme rozpuštěným máslem, zavineme a ještě teplé podáváme jako přílohu k masitým pokrmům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.