Bramborové lokše s mákem
30 min.
Ingredience
- 100gramůCukr moučkový
- 700gramůBrambory vařené ve slupce
- 1špetkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůMák mletý
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůPovidla švestková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
840 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
22 g
Sacharidy
146 g
Vláknina
13 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvařené ve slupce oloupeme a prolisujeme. Přidáme mouku, sůl a vypracujeme hladké těsto.
- 2Na pomoučeném vále těsto rozválíme na dlouhý váleček, který nakrájíme na stejné dílky. Každý dílek rozválíme na lokšu (kulatou placku).
- 3Lokše upečeme na rozehřáté plotýnce a potřeme je rozpuštěným máslem a povidly. Posypeme mákem, moučkovým cukrem a stočíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.