Bramborové mrkvičky
30 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory vařené
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 4lžíceMouka pšeničná hrubá
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 200gramůTuk
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
23 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
459 mg
Postup přípravy
- 1Všechny přísady smícháme v míse a propracujeme.
- 2Z těsta utvoříme váleček, který nakrájíme na malé kousky. Vytvarujeme malé mrkvičky a v místě, kde má být nať, zapíchneme kousek špejle.
- 3Mrkvičky usmažíme v horkém oleji a necháme je okapat na papírovém ubrousku. Do otvoru po špejli zastrčíme snítku petrželové natě.
- 4Bramborové mrkvičky používáme k obložení masa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.