Bramborové mrkvičky s mrkví

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
614 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
58 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
615 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvařené brambory prolisujeme. Mrkev očistíme, najemno nastrouháme a částečně vymačkáme. Obojí smícháme s ostatními přísadami v míse. Vypracujeme těsto, z něhož vytvarujeme váleček. Nakrájíme jej na malé kousky, které zaoblíme do tvaru mrkviček. V místě, kde by měla být nať, zapíchneme párátko či kousek špejle.
  • 2
    Mrkvičky smažíme v rozehřátém oleji a dáme okapat na papírový ubrousek. Do otvoru po párátku zasuneme kousek petrželové natě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.