Bramborové noky

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
595 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
18 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ještě horké brambory prolisujeme, přidáme máslo, nastrouhaný sýr, žloutky, mouku, špetku soli a zaděláme těsto. Pokud je moc husté, naředíme ho mlékem. Z těsta vyválíme válečky silné jako palec. Z válečků odkrajujeme kousky velikosti vlašských ořechů a mírně je zploštíme. Vaříme je v osolené vodě a jakmile vyplavou, zmírníme var a po dvou minutách je vyjmeme.
  • 2
    V zapékací míse navrstvíme noky s nastrouhaným sýrem, uprostřed necháme jamku pro hustou rajčatovou omáčku.
  • 3
    Rajčatový protlak smícháme s trochou vývaru nebo mléka, přimícháme mouku smíchanou s kouskem másla, osolíme, osladíme, zakapeme citrónovou šťávou a povaříme.
  • 4
    Takto připravený pokrm zapečeme v troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.