Bramborové noky odpalované
40 min.
Ingredience
- 150gramůBrambory vařené
- 1decilitrVoda pitná
- 15gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaMuškátový květ
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
861 mg
Postup přípravy
- 1Do vařící osolené vody s máslem zavaříme mouku, odstavíme z ohně a mícháme dohusta. Znovu dáme na oheň a mícháme, až se těsto nechytá vařečky.
- 2Po vychladnutí zamícháme do těsta po troškách rozkvedlané vejce, uvařené, nastrouhané a vychladlé brambory a špetku květu.
- 3Z těsta vykrajujeme malé noky, dáme je na pomaštěný plech a upečeme v horké troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.