Bramborové pečivo
40 min.
Ingredience
- 200gramůBrambory vařené
- 230gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4gramySůl
- 2gramyHořčičné semínko
- 15gramůKypřicí prášek do pečiva
- 30gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůMléko polotučné
- 30gramůOvesné vločky
- 15mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
5 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
498 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme mouku, sůl, prášek do pečiva, mleté hořčičné semínko a promícháme. Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem a přidáme do mísy. Přilijeme mléko, přidáme měkké máslo a vypracujeme hladké těsto. Vytvarujeme větší kruhový bochník, který nožem lehce nařízneme na 6 stejných dílů. Potřeme vodou a posypeme ovesnými vločkami. Plech potáhneme papírem na pečení, položíme na něj bochník, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut, až bude povrch zlatavý.
- 2Bochník necháme částečně vychladnout a nalámeme podle zářezů na 6 kousků.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.