Bramborové pečivo

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
5 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
498 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vsypeme mouku, sůl, prášek do pečiva, mleté hořčičné semínko a promícháme. Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem a přidáme do mísy. Přilijeme mléko, přidáme měkké máslo a vypracujeme hladké těsto. Vytvarujeme větší kruhový bochník, který nožem lehce nařízneme na 6 stejných dílů. Potřeme vodou a posypeme ovesnými vločkami. Plech potáhneme papírem na pečení, položíme na něj bochník, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut, až bude povrch zlatavý.
  • 2
    Bochník necháme částečně vychladnout a nalámeme podle zářezů na 6 kousků.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.