Bramborové petřinky

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
180 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvařené brambory prolisujeme, osolíme, přidáme vejce a podle potřeby mouku. Vypracujeme tuhé těsto.
  • 2
    Z připraveného těsta vyválíme váleček a průměru asi 2 cm. Nakrájíme jej na špalíčky asi 2 cm vysoké.
  • 3
    Plech vymastíme sádlem a urovnáme na něj špalíčky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Petřinky můžeme také smažit na oleji.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.