Bramborové petřinky
40 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 500gramůBrambory vařené
- 20gramůSádlo škvařené
- 4lžíceMouka pšeničná hrubá
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
180 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Uvařené brambory prolisujeme, osolíme, přidáme vejce a podle potřeby mouku. Vypracujeme tuhé těsto.
- 2Z připraveného těsta vyválíme váleček a průměru asi 2 cm. Nakrájíme jej na špalíčky asi 2 cm vysoké.
- 3Plech vymastíme sádlem a urovnáme na něj špalíčky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Petřinky můžeme také smažit na oleji.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.