Bramborové placky slovenské

30 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
22 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, osolíme, přisypeme sójovou mouku, ovesné vločky, přidáme vejce a vypracujeme bramborové těsto.
  • 2
    Z těsta tvoříme menší placičky, které smažíme v pánvi na rozpáleném oleji nebo sádle dokřupava.
  • 3
    Ještě teplé placky rozdělíme na talíře, doplníme kyselou okurkou a podáváme. Můžeme také podávat jako přílohu k masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.