Bramborové šišky s kroupami

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kroupy propláchneme horkou i studenou vodou a uvaříme doměkka. Scedíme je a umeleme. Ve slupce uvařené brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme mleté kroupy, žloutek, mouku a vypracujeme vláčné těsto. Z těsta vytvarujeme malé šišky, které vhazujeme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Vaříme asi 10 minut, dokud nevyplavou na hladinu. Šišky podáváme jako přílohu k zeleninovým pokrmům nebo k omáčkám.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.