Bramborové šišky se skořicí
65 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 3lžíceCukr krupice
- 350gramůMouka pšeničná hrubá
- 1lžičkaDroždí sušené
- 2lžíceSkořice mletá
- 2litryVoda pitná
- 200mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
39 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Brambory klasicky uvaříme a poté je propasírujeme. Do domácí pekárny dáme brambory, změklé máslo, vejce, 2 lžičky cukru, mouku a droždí, zapneme program Těsto. Poté těsto vyklopíme na pomoučený vál, jemně prohněteme a rozdělíme na 4 díly. Tvarujeme malé šišky, které necháme 15 minut odležet a pak je na oleji osmažíme dozlatova. Obalíme je ve skořici se zbylým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.