Bramborové šišky se zelím
55 min.
Ingredience
- 350gramůBrambory vařené
- 250gramůMouka polohrubá
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 60mililitrůOlej slunečnicový
- 900gramůZelí kysané
- 5gramůKmín celý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
7 g
Cukr
589 mg
Postup přípravy
- 1Kysané zelí scedíme, trochu pokrájíme, vložíme do pánve s rozpáleným olejem, okmínujeme a dusíme 15 minut. Mezitím připravíme šišky.
- 2Vařené brambory nastrouháme na jemno, nebo rozmačkáme šťouchadlem, vložíme do mísy, přisypeme mouku, sůl, přidáme máslo a vejce. Důkladně promícháme a vypracujeme hladké těsto. Z těsta uválíme podlouhlý váleček, nakrájíme na plátky jako knedlík a z každého plátku uválíme menší šišku. Zavařujeme ve vroucí vodě 7 až 8 minut, scedíme, rozdělíme na talíře a doplníme dušeným zelím.
- 3Ještě teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.