Bramborové šišky se zelím

55 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
7 g
Cukr
589 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kysané zelí scedíme, trochu pokrájíme, vložíme do pánve s rozpáleným olejem, okmínujeme a dusíme 15 minut. Mezitím připravíme šišky.
  • 2
    Vařené brambory nastrouháme na jemno, nebo rozmačkáme šťouchadlem, vložíme do mísy, přisypeme mouku, sůl, přidáme máslo a vejce. Důkladně promícháme a vypracujeme hladké těsto. Z těsta uválíme podlouhlý váleček, nakrájíme na plátky jako knedlík a z každého plátku uválíme menší šišku. Zavařujeme ve vroucí vodě 7 až 8 minut, scedíme, rozdělíme na talíře a doplníme dušeným zelím.
  • 3
    Ještě teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.