Bramborové šišky zapečené
60 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 2lžícePšeničná krupice
- 500gramůBrambory vařené
- 1špetkaSůl
- 30gramůMáslo čerstvé
- 150gramůTuk
- 50gramůCukr krupice
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 0,25litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
777 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
49 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Uvařené a oloupané brambory ještě teplé protřeme sítem. Na vále je zpracujeme se solí, tukem, vejcem, moukou a krupicí v těsto.
- 2Těsto rozválíme a tvarujeme tenké šišky.
- 3Osmažíme je na tuku, vyjmeme a klademe je do vymazané zapékací mísy. Zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali vejce, žloutek a cukr s vanilkou.
- 4Dáme zapéci do trouby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.