Bramborové šišky zapečené

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
777 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
49 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvařené a oloupané brambory ještě teplé protřeme sítem. Na vále je zpracujeme se solí, tukem, vejcem, moukou a krupicí v těsto.
  • 2
    Těsto rozválíme a tvarujeme tenké šišky.
  • 3
    Osmažíme je na tuku, vyjmeme a klademe je do vymazané zapékací mísy. Zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali vejce, žloutek a cukr s vanilkou.
  • 4
    Dáme zapéci do trouby.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.