Bramborové šišky zapečené se sýrem
60 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory vařené ve slupce
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
- 20gramůPšeničná krupice
- 40gramůTuk
- 20gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
721 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
46 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme do mísy. Přidáme mouku, krupici, sůl, 2 vejce a vypracujeme pevné těsto. Z těsta vytvarujeme váleček o průměru asi 3cm, který nakrájíme na dílky. Z dílků vyválíme šišky a osmažíme je na pánvi na rozehřátém tuku. Osmažené šišky vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a zalijeme smetanou rozmíchanou s vejcem a nastrouhaným sýrem. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.