Bramborové špalíčky s povidlovou omáčkou
35 min.

Ingredience
- omáčka
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaMed včelí
- 1špetkaSkořice mletá
- 400gramůPovidla švestková
- 0,5šálekMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 500gramůBrambory vařené ve slupce
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1litrVoda pitná
- 250gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
616 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
5 g
Sacharidy
133 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Ve slupce uvařené brambory nastrouháme, přidáme mouku, vejce, sůl, olej a vypracujeme těsto.
- 2Z těsta vyválíme válečky, nakrájíme je na špalíčky a uvaříme v mírně osolené vodě.
- 3Švestková povidla rozmícháme s mlékem a podle chuti osladíme cukrem a medem. Okořeníme skořicí a omáčku dohladka vyšleháme.
- 4Uvařené špalíčky rozdělíme na talíře a přelijeme švestkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.