Bramborové špízy s mrkví a cibulkou
55 min.
Ingredience
- 250gramůBrambory vařené ve slupce
- 150gramůMrkev kořen
- 150gramůPórek
- 2kusyCibulka lahůdková
- 3špetkyPepř 4 barev
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 4lžíceSýr Gran Moravia
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaOlej chilli
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 200°C. Uvařené, středně velké brambory ve slupce oloupeme a pokrájíme na plátky silné asi 7mm. Očištěnou mladou mrkev omyjeme a nakrájíme ji na špalíčky silné přibližně 1.5cm. Mladý pórek a lahůdkovou cibulku očistíme a pokrájíme na kroužky silné 5-7mm.
- 2Na 3 špejle nebo kovové jehly napíchneme střídavě bramborové plátky, cibuli, mrkev a pórek. Oba plné špízy z každé strany osolíme, ochutíme pepřem a kmínem. Z alobalu si odstřihneme obdélník přibližně velký 50x40cm. Na střed alobalu položíme k sobě zeleninové špízy, pokapeme je olivovým a chilli olejem, každý špíz posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a dobře je zabalíme. Položíme je do pekáčku a vložíme do středu trouby. Pečeme je přibližně 30-35 minut.
- 3Podáváme je teplé jako přílohu, nebo jako hlavní jídlo k večeři.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.