Bramborové špízy s mrkví a cibulkou

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 200°C. Uvařené, středně velké brambory ve slupce oloupeme a pokrájíme na plátky silné asi 7mm. Očištěnou mladou mrkev omyjeme a nakrájíme ji na špalíčky silné přibližně 1.5cm. Mladý pórek a lahůdkovou cibulku očistíme a pokrájíme na kroužky silné 5-7mm.
  • 2
    Na 3 špejle nebo kovové jehly napíchneme střídavě bramborové plátky, cibuli, mrkev a pórek. Oba plné špízy z každé strany osolíme, ochutíme pepřem a kmínem. Z alobalu si odstřihneme obdélník přibližně velký 50x40cm. Na střed alobalu položíme k sobě zeleninové špízy, pokapeme je olivovým a chilli olejem, každý špíz posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a dobře je zabalíme. Položíme je do pekáčku a vložíme do středu trouby. Pečeme je přibližně 30-35 minut.
  • 3
    Podáváme je teplé jako přílohu, nebo jako hlavní jídlo k večeři.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.