Bramborové trhance se zelím

45 min.
Slovensko

Ingredience

    • 500gramůBrambory vařené
    • 10gramůSůl
    • 150gramůMouka pšeničná hladká
    • 50mililitrůVoda pitná
    • 400gramůZelí kysané
    • 100gramůSlanina vepřová
    • 20gramůMáslo čerstvé
    • 20gramůTuk
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
21 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelí i s nálevem nalijeme do rendlíku, trochu osolíme, přidáme lžíci másla a dusíme do měkka. Scedíme, necháme okapat. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a na pánvi je rozškvaříme.
  • 2
    Vařené brambory osolíme, rozšťoucháme s trochou vlažné vody, přisypeme mouku a vypracujeme tužší těsto. Tvarujeme placičky, které na tuku osmažíme z obou stran. Placičky natrháme na menší kousky, rozdělíme na talíře, doplníme dušeným zelím a přelijeme rozškvařenou slaninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.