Bramborové trhance se zelím
45 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory vařené
- 10gramůSůl
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 50mililitrůVoda pitná
- 400gramůZelí kysané
- 100gramůSlanina vepřová
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
21 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Zelí i s nálevem nalijeme do rendlíku, trochu osolíme, přidáme lžíci másla a dusíme do měkka. Scedíme, necháme okapat. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a na pánvi je rozškvaříme.
- 2Vařené brambory osolíme, rozšťoucháme s trochou vlažné vody, přisypeme mouku a vypracujeme tužší těsto. Tvarujeme placičky, které na tuku osmažíme z obou stran. Placičky natrháme na menší kousky, rozdělíme na talíře, doplníme dušeným zelím a přelijeme rozškvařenou slaninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.