Bramborové vdolky
30 min.
Ingredience
- 300gramůBrambory vařené
- 300gramůMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 15gramůDroždí
- 200gramůTuk
- 1kusVejce slepičí
- 3lžíceMléko polotučné
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
643 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
42 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory smícháme s moukou a osolíme. Přidáme vykynutý kvásek, ušlehané vejce a vypracujeme tuhé těsto, které necháme kynout.
- 2Z vykynutého těsta lžící odebíráme kousky, klademe je na pomoučený vál a tvoříme kuličky. Prsty je zploštíme a dáme na pomoučený plech kynout pod ubrousek.
- 3Potom z kuliček oprášíme mouku, vložíme je vykynutou stranou do horkého tuku a zvolna je smažíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.