Bramborové vdolky

30 min.
Česká republika

Ingredience

    • 300gramůBrambory vařené
    • 300gramůMouka polohrubá
    • 1špetkaSůl
    • 15gramůDroždí
    • 200gramůTuk
    • 1kusVejce slepičí
    • 3lžíceMléko polotučné
    • 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
643 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
42 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory smícháme s moukou a osolíme. Přidáme vykynutý kvásek, ušlehané vejce a vypracujeme tuhé těsto, které necháme kynout.
  • 2
    Z vykynutého těsta lžící odebíráme kousky, klademe je na pomoučený vál a tvoříme kuličky. Prsty je zploštíme a dáme na pomoučený plech kynout pod ubrousek.
  • 3
    Potom z kuliček oprášíme mouku, vložíme je vykynutou stranou do horkého tuku a zvolna je smažíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.