Bramborový chléb
65 min.
Ingredience
- 30gramůDroždí
- 70gramůCukr krupice
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaPomerančová kůra
- 200gramůBrambory vařené ve slupce
- 40gramůHrozinky
- 2kusyVejce slepičí
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,19litrMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Droždí rozdrobíme se špetkou cukru, 100g mouky a 1/16 l vlažného mléka - necháme vzejít kvásek.
- 2Máslo utřeme se zbylým cukrem, vejcem, špetkou soli a kůrou z citronu a pomeranče. Ohřátou mouku prosijeme na vál. Brambory předem uvařené oloupeme, prolisujeme a smícháme s máslovou směsí. Přidáme kvásek, hrozinky, mouku a vypracujeme hladké těsto.
- 3Z těsta vytvarujeme dva bochánky, položíme je na vymaštěný plech a necháme ještě vykynout, až nabydou o polovinu.
- 4Těsto potřeme rozkvedlaným vejcem a upečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.