Bramborový chléb

65 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí rozdrobíme se špetkou cukru, 100g mouky a 1/16 l vlažného mléka - necháme vzejít kvásek.
  • 2
    Máslo utřeme se zbylým cukrem, vejcem, špetkou soli a kůrou z citronu a pomeranče. Ohřátou mouku prosijeme na vál. Brambory předem uvařené oloupeme, prolisujeme a smícháme s máslovou směsí. Přidáme kvásek, hrozinky, mouku a vypracujeme hladké těsto.
  • 3
    Z těsta vytvarujeme dva bochánky, položíme je na vymaštěný plech a necháme ještě vykynout, až nabydou o polovinu.
  • 4
    Těsto potřeme rozkvedlaným vejcem a upečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.